Exponering i butik och tips på butiksinredning!

Hur bör man tänka för att lyckas med exponeringen i butik eller vad är en cool butiksinredning som passar alla? Vi har svaren på dina frågor, här finner du all nödvändig information för att lyckas med din butik!

Exempel med ringar för bröllop och förlovning

När dina kunder kommer in i butiken är det viktigt att de får ett gott förstaintryck. Det är avgörande för att kunden ska bestämma sig för om hen ska gå in och titta runt i butiken, eller om hen väljer att vända. Detta beslut fattar kunden väldigt snabbt. Tänk dig att du ska köpa ringar för bröllop eller vigsel. Du kliver in hos en juvelerare vars ringar inte finns på display, utan allt finns bakom disk. Hur benägen är du att gå in i butiken? Tänk att juveleraren istället presenterar ringarna i vacker display. Butiken är ren, ljus och du möts av personal som erbjuder sin hjälp. Visst kliver du vidare in hos juveleraren med en positiv inställning till att faktiskt också handla där? Detsamma gäller även webbutiken. 

Vad är exponering i butik?

Exponering i butik innebär att man får sina produkter att synas bättre, detta leder i sin tur till att fler kunder ser varan och där ökar chansen till att kunden ska vilja köpa den.
Enligt Dagens Nyheter så sker 2/3 av det vi handlar via affärers påverkan och det har också visats att varor som byter plats från hylla till exempel en gavel eller ett fint dekorerat bord ökar i försäljning med flera hundra procent.
Ett sätt till att öka butiksexponeringen kan vara att se över värdet i varan, är det en dyr vara visas det som lättas upp i att hänga på vägg medan de mindre dyra säljer mer om de ligger i en korg.

Lyckas med butiksskyltar och inredning

För att skapa en minnesvärd och lockande butikupplevelse är det avgörande att investera i både effektiva butiksskyltar och en attraktiv butiksinredning. Butiksskyltar spelar en nyckelroll för att locka kunder och vägleda dem till dina produkter. Hos Holmquistsign.se hittar du skyltar till butik som kan anpassas efter din butiks behov. Komplettera detta med en fräsch butikslokal, bra synlighet för produkterna, en ljus och öppen atmosfär med växter, samt robusta möbler som förmedlar kvalitet. Tillsammans skapar rätt butiksskyltning och en öppen atmosfär en inbjudande och minnesvärd butikupplevelse som lockar och behåller kunderna.

Glada att få uppleva din butik

Viktigt är att du ska få dem att känna sig välkomna och glada att få uppleva innehållet i din butik. Därför är det viktigt att tidigt bena ut ett bra upplägg för ett planogram (som du kan läsa mer om på Planogram) då det skapar den struktur och enkelhet som just din butik behöver för att vara enkel att hitta i.
Ett enkelt tankesätt är att placera sig i kundens situation, vad hade du uppskattat som kund när du går in i en butik.

1

 

Känna sig välkommen

Som tidigare nämnt, att känna sig välkommen är nog den starkaste delen till att kunder väljer att komma tillbaka.

2

 

Varm känsla

Att få en varm känsla av att kolla igenom ditt sortiment vilket du oftast får fram genom naturliga färger och växter

3

 

Gott om utrymme

Att det finns gott om plats att röra sig och inte behöva trängas för att se vad som finns att erbjudas.

4

 

Inte för mycket & en stil som passar

Tänk på att inte ha för mycket av det goda genom att ha för mycket prylar. Ett mindre antal ger kunden ett lugn då det både ger mer utrymme att röra sig och samtidigt lägger fokus på dina varor. Man kan absolut ha en cool butiksinredning men det är viktigt att inreda butiken i en stil som passar det du säljer.

5

 

Bra musik lockar

Musiken som spelas kan ha en stor roll i dina kunders syn, spelar man bra musik så kan det vara en viktig anledning till att kunderna diggar stället

5 snabba tips på butiksinredning

 

En fräsch butikslokal

Ha gärna en lokal med bra luft om inte så är det nästa investering, också viktigt att städa regelbundet då det enkelt samlas damm i en välbesökt butik.

 

God sikt

Om du ska inreda en klädbutik eller annan typ av detaljhandelsbutik, är en god syn över lokalen är ett stort plus. Större mängden av kunderna föredrar att enkelt kunna hitta det man är intresserad utav och ha en bra översikt.

 

En ljus & öppen lokal gärna med lite växter

När man kliver in ska det kännas som en ny värld man vill utforska, om utrymmet skiner av ljus och öppenhet så ökar det möjligheten att kunden stannar kvar en längre stund och tar sig tid att gå igenom allt den ser som intressant.

 

Välj bastant inredning före billig

När en kund håller i räcket till trappan ska den kännas säker och man ska inte vara rädd att något skall gå sönder under sin vistelse. Att använd material och produkter som tål att vidröras ökar tron på dina produkter, affären förknippas alltid med vad du säljer.

 

Massiva möbler

Som på tips 4 gäller detta här. När man ska inreda butik är det viktigt att få ut märkets kvalitet i butiken. En snygg stol som ser ut att hålla kvalitet är ett enkelt sätt att lösa detta problem. Här kan du se hemtrevliga fåtöljer från Elite Möbler som höjer myskänslan i en butik.

 

 

 

 

Scroll to top