inreda-kontor

Inreda kontor – Inspiration

Inreda kontor – Innan du börjar

Innan du sätter i gång med din kontorsinredning kan det vara smidigt att på förhand ta fram vilka möbler du behöver för att inreda kontor. dpj.se erbjuder att stort utbud av höj- och sänkbara skrivbord som kan vara guld värda för flexibiliteten i din inredning. Kontor varierar till yta och expansionsmöjligheter, då kan det vara extra smidigt att inkludera höj- och sänkbara skrivbord för att på så erbjuda en varierad arbetsställning på en mindre yta.

Hållbara trender inom kontorsinredning

Precis som att det går trender i mode, mat och frisyrer, går det även trender inom kontorsinredning. Att inreda ett kontor kan vara kostsamt och bör vara en långsiktig investering. På DPJ skriver de om olika trender som kan inspirera när det är dags att inreda kontor. Många av deras tips handlar inte enbart om det visuella intrycket, utan snarare om funktion. Att inreda ett kontor hållbart handlar inte bara om att välja miljövänliga produkter – det handlar lika mycket om att välja kontorsinredning som inte går ur tiden. Hos DPJ finns det mest väsentliga i inredningsväg. Har ni hoppat på den hållbara inredningstrenden?

Denna kontorstrend har under senare tid, mer och mer tagits i fokus av stora svenska företag som sett vinsten i att låta sina anställda ta ett steg tillbaka och samla sig för att kunna behålla arbetsenergin under resten av dagen.

Funderar du på att inreda ditt kontor och är intresserad av alla möjliga tips och knep för att hitta det perfekta alternativet för ditt utrymme? PERFEKT, här finner du inspiration och moderna idéer för de kommande förändringarna på ditt kontor.

Har du ännu inte hittat något kontor?

Kontorshotell.net hittar du lediga kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hitta ert nya kontor – både snabbt och smidigt!

Inreda större moderna kontor

Större företag som Google och Microsoft har lett vägen för det absolut modernaste trenderna för inredning av kontor. Där tyngden lagts på att hitta balansen för energi, att först kunna jobba och sen under luncher och raster ha chansen att slappna av på det sätter man föredrar.

Denna kontorstrend har under senare tid, mer och mer tagits i fokus av stora svenska företag som sett vinsten i att låta sina anställda ta ett steg tillbaka och samla sig för att kunna behålla arbetsenergin under resten av dagen.

Tips på hur du kan inreda större kontor

1

Levande kontor

Ett färgglatt och levande kontor utan precisa regler har visat sig bringa liv till en arbetsplats. Så varför inte blanda en mängd olika stolar i olika spännande färger och former runt ett och samma bord. Om något skriker detta kreativitet och att bara din fantasi sätter gränserna.

2

Fria placeringar av höj & sänkbara skrivbord

Att ha ett kontor med fri placering har visat sig vara otroligt givande för att öppna den kreativa sidan. Endast att ett litet miljöbyte ger oss mängder av nya intryck för inspiration, att därefter sitta eller stå bekvämt är lika viktigt och underlättar arbetet och din personals hållning.

Elite Kontorsmöbler har ett fint sortiment av skrivbord, kolla gärna in deras höj- och sänkbara skrivbord för kontor.

3

Avkopplingsplatser

Att under raster och lunch kunna släppa tankarna på stress och jobb är bevisat som en viktig källa i att ett företag mår bra. Därför är det vanligt att ha en tyst hörna med bekväma sitt/relax platser för den som uppskattar det. Samtidigt som valet finns för en runda pingis på andra sidan av kontoret.

4

Tavlor

Tavlor är ett perfekt komplement för att göra kontoret mer levande. Att kunna titta på en väl vald tavla kan under en hektisk dag inbringa just det lugnet vi behöver för att klara av sista steget av den långa dagen. På amells.com kan ni köpa tavlor till kontoret. De är världsledande inom skandinavisk konst med ett stort galleri av vackra tavlor, något för alla kontor och stilar. Det finns även möjligt att hyra konst hos Åmells som hjälper er att anpassa tavlorna efter intresse, önskemål och budget.

5

Transparens

Öppenheten är en av de viktigare delarna i den mer moderna inredningen av kontor, som tagits från främst Google. Att kunna skärma av sig i tysta rum och göra sig ostörd samtidigt som utrymmet för rörelse finns precis bredvid bildar en känsla av att inga hemligheter existerar på kontoret.

6

Väggabsorbenter i färg

För att kunna få ett färgglatt lugn så förslås ljudisolerande plattor i valfria färger. Dessa tillsammans med en fin tavla ger inte bara en lägre ljudvolym utan också en känsla av lugn genom färgval som skiljer sig från väggens ursprungliga färg.

7

Växter

Kan hängas eller placeras nästan överallt där man känner att det vore fint med lite färg och grönt. Det positiva med växter är att de också bidrar med renare samtidigt som de gör ditt inredda kontor mer levande och skapar en kreativare arbetsmiljö.

Inreda litet kontor

När man ska inreda kontorsrum som inte har allt för stort utrymme gäller det att ta vara på allt som finns att erbjuda för att skapa sig sin egen lilla bubbla. Man ska kunna känna att inspirationen kommer samtidigt som arbetet enkelt ska kunna rulla framåt. De moderna trenderna pekar allt mer som för de större kontoren på möjligheterna för återhämtning och ett lugn på kontoret.

8 tips på hur du kan inreda ett litet kontor

1

Skrivbord

Den absolut viktigaste pusselbiten på kontoret är alltid skrivbordet, när mindre kontor kommer in i bilden. Oftast utgår strukturen på kontoret efter skrivbordet och dess storlek, plus ett snyggt skrivbord gör arbetsdagen roligare. För bra exempel på skrivbord med rak bordsskiva rekommenderar vi, Elite kontorsmöblers stora urval.

2

Utnyttja utrymmet som finns

Beroende på storleken på ditt kontor så är det viktigt att dra nytta av den plats som finns. Kanske är det nödvändigt för dig med ett litet kontor att använda dig av hyllor eller rullhurts som förvaring för att inte ta upp allt för mycket arbetsyta. Detta får känslan av ditt kontor att kännas större än vad det egentligen är.

3

Enkelhet & röd tråd

Att kunna finna sin röda tråd är något som underlättar känslan i ett litet kontor, då en stor mängd av olika möbler utan riktlinjer inte alltid går ihop och därav skapar en känsla av oreda. Med en enklare stil av relativt diskreta möbler så smälter allt lättare samman och ser inbjudande ut.

4

Välj rätt stol

Rent ergonomiskt kommer stolen tillsammans med skrivbord påverka just din upplevelse av kontoret, se till att göra ett långsiktigt val som både skall vara bekvämt samtidigt som det kan gärna kan passa in i din inredning. Hos Elite Kontorsmöbler hittar du bra och sköna kontorsstolar.

5

Papperskorg

Vid inredning av kontor så behöver inte papperskorgen vara det svarta fåret i din inredning, utan använd den i kontrast med färgerna du valt att inrikta dig på. En vit bordsskiva med mörka ben kan ibland behöva en kamrat med samma färg, så hitta en snygg design med den färg som passar in hos dig.

6

Planscher & posters

Bilder och inspiration är något som alla kontor ständigt behöver mer utav, att kunna ha något som säger att detta är just ditt kontor eller en avkopplande tavla som ger dig motivation efter en stressfull dag kan ibland vara viktigare än man oftast tror.

7

Ljusa färger

När man ska inreda ett litet kontor så är det viktigt att få känslan av utrymmet att kännas större och rymligare än vad det är och då passar ljusa färger perfekt in. Med vita och naturliga färger lurar man hjärnan i att känna att du har mer utrymme och man känner sig därav mindre stressade.

8

Post-it

Inredningen av ett kontor kommer troligen inte få ett rejält uppsving av de små fyrkantiga Post-it lapparna men små framsteg bygger till de större. Så in med Post-it lappar och om du har en ide under dagen båden fungerar det som en påminnelse samtidigt som det ger en liten färgklick i vardagen.

Här finns ett antal hemsidor vi rekommenderar för dig som vill inreda ditt kontor:

Scroll to top